Succesverhalen-Fit-For-Volleyball-Desktop-01

Volleyballers over

Fit For Volleyball

Wil je weten wat andere beachers en zaalvolleyballers van ons programma vinden? Een paar van onze fitte volleyballers waren zo lief om hun ervaringen te delen. Lees ze hieronder.

In de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio draai ik samen met mijn partner een voltijds programma op Tenerife en reizen we de wereld over om ons te kwalificeren. Tijdens korte pauzes in Nederland gaat mijn fysieke programma gewoon door. Fit For Volleyball maakt dit voor mij mogelijk.

Topsport blijft zwaar, maar met een fit lichaam en goede conditie is het zo veel leuker ; – )

Fit-For-Volleyball-Pleun-Ypma

Pleun Ypma

Niveau: Internationale top (beach)

Om stappen te zetten naar een hoger niveau volleybal zou ik flink moeten gaan fitnessen. Nou vond ik fitness zeker niet een van de leuke dingen om te doen. Maarja als je beter wil worden moet je toch ook sterker worden.

Ik begon bij Fit For Volleyball met 2 keer per week krachttrainen. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar ik ben krachttraining leuk gaan vinden en nu anderhalf jaar verder vind ik het alleen maar leuker. Het feit dat ik nu hoger kan springen en harder kan aanvallen geeft mij een onwijs vrij gevoel en nu ik komend seizoen in de eredivisie voor Taurus mag uitkomen maakt dat het helemaal de kers op de taart!

Onwijs bedankt Fit For Volleyball!

Sven de Koe

Niveau: Eredivisie (zaal)

Fit For Volleyball is DE personal trainer in je broekzak. In aanloop naar het vorige seizoen heb ik tijdens de winter twee keer per week getraind om fysiek nog beter te kunnen presteren op het zand.

Voor mij heeft Fit For Volleyball een gevarieerd plan samengesteld dat bestond uit oefeningen voor kracht, coördinatie, explosiviteit en conditie. Het is een heel fijn programma en ik merk een zeer positieve impact op mijn fysieke prestaties tijdens het beachvolleyballen.

Ik heb altijd al veel tijd in de sportschool besteed aan beachvolleybal-specifiek training, maar dit geeft me de boost die ik nodig heb om te knallen in het veld, bedankt Fit For Volleyball!

Steffen Bruns

Niveau: Tweede divisie (beach)

Ik volg nu 2 maanden samen met mijn vriendin het programma van Fit For Volleyball en dat bevalt uitstekend! Ik volg beachvolleybal specifieke training met als hoofddoel ‘hoger springen, harder slaan’, en daar weten ze bij Fit For Volleyball natuurlijk alles van. De trainingen zijn goed opgebouwd zodat de benodigde kracht en conditie worden versterkt terwijl snelheid wordt behouden. Ook is er veel aandacht voor het voorkomen van blessures.

Bas coacht en motiveert op zeer positieve wijze, hierdoor wil je graag ‘voor hem’ werken. Dit is zijn grote kracht, los van zijn fysieke natuurlijk. Ook gebruikt hij onze eigen humor om ons door moeilijke momenten heen te loodsen als we diep moeten gaan.

Ik voel me al een stuk sterker en dat merk ik ook in het zand, en we zijn nog maar net begonnen!

Roeland Nieboer

Niveau: Tweede divisie (beach)

Ik volg twee tot drie keer in de week het programma van Fit For Volleyball. Ik speelde beachvolleybal bij dames midden/hoog en ik had mezelf in 2019 ten doel gesteld om een toernooi derde divisie te spelen.

Ik merkte dat ik kracht miste om beter te worden. Zowel om laag te zitten, snel naar de bal te kunnen, als om te springen. Dankzij de trainingen van Fit For Volleyball was het beachseizoen een succes en heb ik erg goed gepresteerd in het 3e divisie toernooi!

Marjolein van den Berg

Niveau: Derde divisie (beach)

Ik ervaar het trainingsplan van Fit For Volleyball als zeer prettig. Fit For Volleyball weet je perfect uit te dagen! Ik had een schouderblessure en het programma werd helemaal op maat gemaakt zodat ik pijnvrij kon trainen en zelf van mijn blessure af kwam.

Dankzij de trainingen heb ik mij als beachvolleyballer flink kunnen verbeteren. Er was een groot verschil te zien tussen mijn fysieke prestaties aan het begin en aan het eind van het seizoen. Met name doordat ik door fysiek fitter te zijn, mijn techniek beter uit kon voeren.

Ondertussen maak ik al 1,5 jaar gebruik van Fit For Volleyball en is het een vast onderdeel geworden van mijn wekelijkse routine.

Serge ’t Hoen

Niveau: Eerste divisie (beach)

Sommige oefeningen waren in het begin moeilijk om te doen, maar na een maand hard trainen ging dit een heel stuk beter. De vooruitgang is echt snel merkbaar. Zo merk ik een verbeterde fitheid en meer stabiliteit.

Ook de lichamelijke controle is absoluut merkbaar verbeterd tijdens het beachvolleyballen. In het verleden had ik nog wel eens last van mijn schouders, onderrug, kuiten, knieën en heupen, maar nu heb ik eindelijk geen pijntjes meer aan het begin van het seizoen. Super fijn!

Lyssandre Rammos

Niveau: Eerste divisie (beach)

Zowel mijn vriend en ik volgen het programma van Fit For Volleyball. Net als mijn vriend volleybal ik in de zaal (2e klasse) en op het strand (3e divisie), en we wilden wat extra power en uithoudingsvermogen kweken om beter te presteren, maar ook om ons wat fitter en beter te voelen en om blessures te voorkomen.

Bij Fit For Volleyball krijgen we volleybal-specifieke oefeningen, die precies daar op gericht zijn, en zijn we dus aan het juiste adres. De training duurt een uur en bestaat uit een kracht gedeelte met gewichtheffen, en een high intensity interval gedeelte. Ik had zelf geen enkele ervaring met gewichtheffen voordat ik met Fit For Volleyball begon, maar Bas en Paul leggen dit perfect uit. Ook wordt de training goed opgebouwd, eerst met niet te veel belasting de globale techniek aanleren, en daarna de techniek finetunen en de belasting opvoeren.

Via het insturen van techniekvideo’s let Bas erg goed op dat we de wat meer technische oefeningen zoals de deadlift en de squat met gewicht goed en veilig uitvoeren, geeft goede aanwijzingen over de houding en moedigt ons aan op een positieve en vriendelijke manier. Bas weet ook veel over spieren, gezondheid, etc, en we kunnen van alles vragen.

Het high intensity gedeelte is precies dat – lekker intens en er even flink tegenaan. We wisselen intensieve oefeningen met de aquabag of aquabal af met krachtoefeningen op de mat. Ik vind de aquabag en aquabal erg leuk en goed, en merk (onder andere aan de hand van de lekkere spierpijn achteraf:) dat ik een boel verschillende spieren die train belangrijk zijn voor volleybal, met name de rug en schouders. Ik ben nu 2.5 maanden bezig en merk al dat ik fitter en sterker ben. Soms voelde ik met volleyballen mijn schouder maar dat is nu zo goed als verdwenen, en ik ben nog nooit zo sterk geweest in mijn benen, armen en schouders.

Loes Buijze

Niveau: Derde divisie (beach)

I have known Bas for more than 10 years now. Following his advice in the past, Fit For Volleyball has helped me to overcome my injuries and achieve a high performance level in sports (beach volleyball) and a healthy, balanced lifestyle nowadays. Bas has turned his true passion for fitness into a professional activity. He is driven by helping people achieving their goals and he does it in a very professional way. Thanks Fit For Volleyball for everything!

Nikos Vogiatzis

Niveau: Eredivisie (beach)