Volleybaloefeningen-voor-thuis-Fit-For-Volleyball-Desktop-01

Volleybaloefeningen voor thuis

Niet iedereen heeft een abonnement op de sportschool. Daarom maken we bij Fit For Volleyball trainingsschema’s voor volleyballers die je gewoon thuis kunt doen. We passen het schema aan op de apparatuur die je hebt. Heb je helemaal geen fitnessspullen? Geen probleem. Ook met alleen lichaamsgewicht ga je flink zweten… en je volleybalprestaties verbeteren!

Je lichaam bepaalt voor een groot deel hoe goed je presteert in het volleybalveld. Hoe snel ben je? Hoe lang heb je nodig om te herstellen van een rally? En hoe hard kan je die bal een mep verkopen? En ook heel belangrijk: heb je geen last van vervelende blessures? Het is belangrijk om je lichaam goed in vorm te houden.

Train je lichaam thuis: presteer beter in het veld

Eén van de manier om je lichaam in top shape te krijgen (en te houden) is krachttraining doen naast je volleybaltraining. Je kunt krachttraining op verschillende manieren aanpakken. Je gaat bijvoorbeeld naar de sportschool, of je schakelt een personal trainer in. Maar je kunt het ook anders aanpakken: krachttraining voor volleybal kan ook thuis.

Het vraagt wel om wat discipline, maar wij kunnen genoeg oefeningen verzinnen waar je geen sportschool voor nodig hebt. Veel van deze oefeningen maken slim gebruik van je lichaamsgewicht. Zo til je het niet zwaar, maar krijg je het zeker wel zwaar.

Volleybaloefeningen voor thuis op jouw niveau

Hoe zwaar je het krijgt hangt van jezelf af. Fit For Volleyball heeft thuistrainingen voor volleybal op verschillende niveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd. Heb je specifieke wensen, of heb je blessures waarvan je moet herstellen? Laat het dan weten. We maken in de app een training op maat voor je.

Was je op zoek naar een gratis oefenschema voor thuis? Dan moeten we je helaas teleurstellen. We geven trainingen op maat, waarbij we het heel belangrijk vinden dat je veilig en verantwoord traint. Daar hoort een goede begeleiding bij en die kunnen we niet gratis aanbieden. Benieuwd naar het programma van Fit For Volleyball? Vraag dan hier jouw gratis proefperiode aan!

Heb je wel fitnessapparaten thuis?

En zit er al een laag stof op? 

Geef dan even aan wat je allemaal in huis hebt. Dus kettlebells, dumbells, crosstrainers, elastieken of gewichtsvesten. Geef het aan ons door en we kijken of ze bij onze volleybaloefeningen voor thuis passen.  Sommige oefeningen kan je met of zonder apparaten doen en ook daar passen we jouw thuistraining op aan.

Fit For Volleyball: introductie

De kennis over hoe je als (beach)volleyballer fitter wordt, is moeilijk vindbaar. Hoe spring ik hoger? Hoe sla ik een bal harder in het veld? Plyometrie, maximaalkracht, post-activation potential, snap jij het nog? Fit For Volleyball biedt de uitkomst. Dit is hét online fitnessprogramma specifiek voor de volleyballer en beachvolleyballer. Als deelnemer aan Fit For Volleyball krijg je toegang tot een virtuele omgeving. In deze omgeving krijg je begeleiding in de vorm van training, voeding en online coaching.

Met Fit For Volleyball train je individueel (in de sportschool, op het veld of thuis) om specifiek fit te worden voor (beach)volleybal. Dit maakt het mogelijk om in het veld het verschil te maken en te genieten van de mooiste sport die er is!

Eerst zelf ervaren?

Neem Fit For Volleyball 2 weken op proef! Verken onze online omgeving en gebruik de app om je trainingen in te plannen. Let op: voor een proefabonnement doen we geen intake. Het proeftrainingsschema is dus niet specifiek op jou afgestemd.

Succesverhalen

Om stappen te zetten naar een hoger niveau volleybal zou ik flink moeten gaan fitnessen. Nou vond ik fitness zeker niet een van de leuke dingen om te doen. Maarja als je beter wil worden moet je toch ook sterker worden.

Ik begon bij Fit For Volleyball met 2 keer per week krachttrainen. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar ik ben krachttraining leuk gaan vinden en nu anderhalf jaar verder vind ik het alleen maar leuker. Het feit dat ik nu hoger kan springen en harder kan aanvallen geeft mij een onwijs vrij gevoel en nu ik komend seizoen in de eredivisie voor Taurus mag uitkomen maakt dat het helemaal de kers op de taart!

Onwijs bedankt Fit For Volleyball!

Sven de Koe

Niveau: Eredivisie (zaal)

Ik ervaar het trainingsplan van Fit For Volleyball als zeer prettig. Fit For Volleyball weet je perfect uit te dagen! Ik had een schouderblessure en het programma werd helemaal op maat gemaakt zodat ik pijnvrij kon trainen en zelf van mijn blessure af kwam.

Dankzij de trainingen heb ik mij als beachvolleyballer flink kunnen verbeteren. Er was een groot verschil te zien tussen mijn fysieke prestaties aan het begin en aan het eind van het seizoen. Met name doordat ik door fysiek fitter te zijn, mijn techniek beter uit kon voeren.

Ondertussen maak ik al 1,5 jaar gebruik van Fit For Volleyball en is het een vast onderdeel geworden van mijn wekelijkse routine.

Serge ’t Hoen

Niveau: Eerste divisie (beach)